The Flash Vol. 5: Negative by Joshua Williamson

2020. február 6., csütörtök

Joshua Williamson Flash sorozata az egyik kiemelt favoritom a DC Comics Rebirth korszakából amellett, hogy Flash általánosságban véve az egyik legkedvencebb szuperhősöm. Viszont az elmúlt időkben olyan sok olvasmányt halmoztam fel, hogy hónapokig hozzá sem nyúltam a polcomon pihenő Negative című volumehoz, pedig nagyon is érdekelt merre terelte az író az eseményeket. Most viszont újult lelkesedéssel vetettem bele magam a szériába, ami ismét feltüzelte a rajongásomat.

Miután Flash és legádázabb ellensége, Eobard Thawne legutóbb összecsaptak, Barry megfertőződött az úgynevezett "negatív sebességmezővel", ami nemezise gyorsaságának forrása. Ezzel egy sor új, kiszámíthatatlan képességre tett szert, melynek sajnos elmaradhatatlan mellékterméke a pusztítás. Hősünk ezúttal kénytelen lelassítani, ha nem akarja romba dönteni a várost, ráadásul mindez kihat az egészségére és laborosként végzett munkájára is. És ha ez még nem lenne elég, valaki bizonyítékokat lopkod a rendőrség raktárából. De vajon kicsoda és miért? 



A Flash képregényekben azt szeretem igazán, hogy az íróknak rendszerint meg kell erőltetniük magukat, hiszen nem lehet mindig egy újabb karakterrel előállni, aki gyorsabb, mint a főhős. Ezért aztán mindig van valami váratlan helyzet, melynek megoldásához ész kell, és nem elég szimplán fénysebességgel rohangászni. A Negative-ban pontosan ez történt, az új status quo rendesen próbára teszi a főhős idegeit, ráadásul ezúttal Iris Westre sem számíthat. Persze azért így is van kire támaszkodnia, többek között Kid Flash személyében.

A másik dolog, amivel meg lehet bolondítani a receptet, azok az új, furcsa képességekkel megáldott gonosztevők, akiknek legyőzéséhez szintén nem árt résen lenni. A kötetben debütált egy új karakter, név szerint Bloodwork, akinek egészen különleges szuperereje van: Irányítani tudja a vért saját, valamint mások testében is. Az új szereplőnek egyedül a nevével nem vagyok kibékülve - Bloodwork helyett szerintem sokkal jobb lett volna a Bloodstream - még magyarul is milyen jól hangzik, hogy Véráram! Mindenesetre érdekes ellenfél, remélem, hogy a jövőben is lesz még alkalma borsot törni hősünk orra alá. 



Az illusztrációkat az előző részekből is ismert Carmine Di Giandomenico, valamint Christian Duce és Neil Googe követte el. Negative Flash karakterdizájnjával nehezen tudok betelni, a fekete/skarlát kombó kimondottan ütős látványt nyújt az oldalakon. A rajzolók stílusában érezhető eltérés, de nem zavaró mértékben. Mellesleg említettem már, hogy kimondottan kedvelem Carmine munkásságát? Továbbra is az ő lazasága, egyedisége illik legjobban Williamson történeteihez, a jövőben biztosan több tartalmat osztok meg a művésztől.

Joshua Williamson Flash képregényeivel nem nagyon nyúlhatsz mellé, ha szeretnél többet olvasni a karakterről. Ha eddig nem tetted meg, kezdj bátran a Vol. 1-el, az események előrehaladtával minden egyre csak jobb lesz. Ha pedig már letudtad az előző részeket, akkor semmiképp se most hagyd abba, hiszen rengeteg izgalmat tartogat még a széria. Persze az is lehet, hogy te jóval előttem jársz, elvégre már a 10. Volume-on is túl van a sorozat. Igyekszem én is behozni a lemaradásomat, mert ha van képregény, aminél érdemes naprakész lenni, az a Flash! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése